Hlávkový salát zapečený se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 20 g Sůl
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Salát hlávkový
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1600 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 51.6 mg
  • Draslík 103.9 mg
  • Vláknina 4046.7 mg
  • Vitamín A 4046.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávky salátů rozpůlíme a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou slaninu a cibulku. Pekáč vymažeme máslem, na dno rozložíme povařené půlky salátů, na ně navršíme slaninu s cibulí i s výpekem, zalijeme vývarem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě, na posledních 5 minut zalijeme smetanou.

Komentáře k receptu