Hlávkový salát zapečený se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1600 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 51.6 mg
- Draslík 103.9 mg
- Vláknina 4046.7 mg
- Vitamín A 4046.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávky salátů rozpůlíme a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou slaninu a cibulku. Pekáč vymažeme máslem, na dno rozložíme povařené půlky salátů, na ně navršíme slaninu s cibulí i s výpekem, zalijeme vývarem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě, na posledních 5 minut zalijeme smetanou.