Žebírka s houbovou nádivkou
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 100 g Pórek
 - 40 g Slanina vepřová
 - 45 g Žampiony - sterilované
 - 120 g Maso mleté - mix
 - 70 g Olej rostlinný
 - 800 g Vepřová žebra
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 897 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 76 g
 - Sodík 877 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 230.1 mg
 - Draslík 677 mg
 - Vláknina 2874.5 mg
 - Vitamín A 2874.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žebírka naporcujeme na čtyři části, opláchneme, osušíme a do masa uděláme nožem kapsu na náplň. Česnek prolisujeme, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno, žampiony scedíme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky, pórek nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
V míse promícháme mleté maso s cibulí, pórkem, petrželovou natí, žampiony, slaninou, rozšlehaným vejcem, strouhankou, solí, pepřem a mletou paprikou. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou naplníme kapsu v žebírkách.
 - 
                                3
Žebírka potřeme česnekem, posypeme solí, pepřem a kmínem. Vložíme je na olej a osmažíme ze všech stran. Osmažená žebírka podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.