Avokádový salát s mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Avokádo
  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Mozzarella
  • 45 ml Olej olivový
  • 35 ml Ocet vinný
  • 0.25 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 769.9 mg
  • Vláknina 20260.4 mg
  • Vitamín A 20260.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpůlená avokáda vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Sýr nakrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme najemno. Na zálivku promícháme med, ocet, olej, sůl a pepř.

  • 2

    V míse promícháme avokádo se sýrem a krevetami, přelijeme zálivkou a posypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu