Rybízovo-jablečný koláč
Suroviny
- 500 g Brambory
- 50 g Hrozinky
- 500 g Jablka
- 100 g Tuk Hera jedlý
- 50 g Cukr krupice
- 220 g Mouka polohrubá
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 5 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 19 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 587 mg
- Vláknina 12427.7 mg
- Vitamín A 12427.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve slupce uvaříme brambory den předem a hned oloupeme. 
- 
                                2Druhý den je nastrouháme. 
- 
                                3Jablka oloupeme, vyndáme jadřince, rozčtvrtíme, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. 
- 
                                4Mouku, heru, sůl a cukr smícháme, přidáme žloutek a brambory. 
- 
                                5Zpracujeme těsto a rozdělíme na dva stejné díly. 
- 
                                6Jeden díl vložíme do vymazané koláčové formy. 
- 
                                7Na těsto dáme plátky jablek, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem, potřeme marmeládou, přidáme rozinky a ořechy. 
- 
                                8Potřeme bílkem okraje, přiložíme druhý plát těsta a přitiskneme ho na okraji. 
- 
                                9Potřeme povrch koláče bílkem a při 160 stupních pečeme dozlatova. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        