Kakaové řezy s vanilkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 25 g Kakao
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1296 kcal
  • Sacharidy 167 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 142 g
  • Cholesterol 571.3 mg
  • Draslík 286.5 mg
  • Vláknina 6080.7 mg
  • Vitamín A 6080.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 564.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse umícháme na kaši žloutky, mouku, kakao, cukr a vlažnou vodu. Na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků a kypřicí prášek. Těsto vlijeme na plech vytřený olejem a vysypaný hrubou moukou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 12 minut.

  • 2

    Během pečení těsta připravíme krém. V mléce rozšleháme vanilkový pudink, třetinu dávky cukru a žloutky. Za stálého míchání svaříme a necháme vychladnout. Zbylý cukr utřeme s máslem a po částech vmícháme kaši.

  • 3

    Upečené těsto necháme vychladnout, potřeme připraveným krémem a navršíme pěnu z bílků. Bílkovou pěnu připravíme šleháním bílků s cukrem ve vodní lázni až do zhoustnutí.

  • 4

    Řezy sypeme ustrouhanou čokoládou.

Komentáře k receptu