Biftek na pivě

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí svíčková
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 2.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.7 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 337.2 mg
  • Draslík 733.1 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na cca 3 cm silné plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a bifteky na něm pečeme z každé strany přibližně 5 minut. Upečené měkké maso přendáme na talíře.

  • 3

    Do výpeku v pánvi přilijeme pivo, promícháme, krátce ho povaříme a zjemníme zhruba 1/2 másla.

  • 4

    Ve druhé pánvi rozehřejeme zbylé máslo, rozklepneme na něj vejce, necháme srazit bílky, žloutek by měl zůstat tekutý.

  • 5

    Bifteky na talíří přelijeme šťávou, na každý dáme 1 vejce a podáváme.

Komentáře k receptu