Biftek na pivě se žampiony

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí svíčková
  • 500 g Žampiony - sterilované
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 110.8 mg
  • Draslík 816.6 mg
  • Vláknina 6039.8 mg
  • Vitamín A 6039.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 75 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony opláchneme studenou vodou, necháme je okapat a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné přibližně 2 centimetry, které z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme krátce odležet.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, odleželé bifteky v něm z obou stran opečeme doměkka, a poté je přendáme na předehřáté talíře.

  • 4

    Do výpeku v pánvi přimícháme máslo, přisypeme nakrájené žampiony, krátce je osmažíme, přilijeme pivo a necháme chvilku přikryté pokličkou dusit. Potom do pánve vmícháme smetanu, směs krátce povaříme, přelijeme jí bifteky na talířích a podáváme.

Komentáře k receptu