Vepřové maso s vejcem a sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 55 g
- Sodík 761 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 381.4 mg
- Draslík 523.1 mg
- Vláknina 265 mg
- Vitamín A 265 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Sýr nastrouháme, slaninu pokrájíme na drobné kousky, vepřové plátky naklepeme. Naklepané plátky ochutíme grilovacím kořením a zprudka opečeme na oleji, aby z masa neunikala šťáva. Opečené plátky potom podlijeme asi 200 ml vody a dusíme doměkka. Než maso změkne, nakrájenou slaninu zpěníme ve vlastní šťávě na pánvi. 
- 
                                2Nakonec orestovanou slaninu zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme na mírném plameni než vejce ztuhnou. 
- 
                                3Vepřové pláty servírujeme teplé tak, že na ně rozdělíme míchaná vejce se slaninou a posypeme strouhaným sýrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        