Telecí pečeně s párky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Párky jemné
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.25 kg Telecí plec
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 187.2 mg
  • Draslík 647.9 mg
  • Vláknina 10.5 mg
  • Vitamín A 10.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Poté jej rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme a poklademe půlkami párků. plátky vařeného uzeného masa a vejci umíchánými na másle. Plát masa svineme, ovážeme motouzem. Vložíme na větší část rozpuštěného másla a opečeme ze všech stran. Jakmile je kotouč opečený, podlijeme jej mírně a za častého polévání šťávou jej pečeme 1 až 1 1/4 hodiny.

  • 2

    Jakmile je kotouč upečený, vyjmeme jej, šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou a krátce povaříme.

  • 3

    Hotovou pečení rozkrájíme na šikmé plátky.

Komentáře k receptu