Jehněčí řízek smažený (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Strouhanka
  • 1000 g Jehněčí kýta
  • 80 g Vejce slepičí
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 69.45 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1383 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 100.8 mg
  • Draslík 326 mg
  • Vláknina 1590 mg
  • Vitamín A 1590 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kýtu opláchneme, zbavíme povrchových blan a přes vlákno ji nakrájíme na tenčí řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme.

  • 2

    Řízky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách usmažíme dozlatova.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu