Králík pečený s bůčkem na česneku a pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Králík
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.4 kg Vepřový bok
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 220 mg
  • Draslík 781.3 mg
  • Vláknina 1271.8 mg
  • Vitamín A 1271.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule a stroužky česneku oloupeme, pokrájíme na plátky.

  • 2

    Vepřový bůček i králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme. Porce masa osolíme, opepříme, okmínujeme, vložíme do pekáče, přidáme k nim nakrájenou cibuli i česnek, podlijeme pivem a přikryté pečeme ve vyhřáté troubě, až bude maso měkké.

  • 3

    V průběhu pečení maso poléváme vypečenou šťávou, případně podle potřeby přiléváme vodu.

Komentáře k receptu