Králík pečený na pivu s uzeným bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Vepřový bok uzený
  • 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 10 stroužek Česnek
  • 2.5 kg Králík
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 909 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 28.2 mg
  • Draslík 276.9 mg
  • Vláknina 715 mg
  • Vitamín A 715 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, bůček nakrájíme na pláty, česnek utřeme se solí. V pivu umícháme česnek s kořením a olejem.

  • 2

    Porce králíka vložíme do pekáče, poklademe bůčkem, přelijeme pivní směsí a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

  • 3

    Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu