Vepřový jazyk smažený (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 200 g Strouhanka
  • 1000 g Vepřový jazyk
  • 80 g Vejce slepičí
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 55.56 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1420 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 135.8 mg
  • Draslík 274 mg
  • Vláknina 1590 mg
  • Vitamín A 1590 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové jazyky vypereme, vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka.

  • 2

    Potom je vychladíme ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme podélně na plátky. Plátky osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.

  • 3

    V horkém oleji je po obou stranách usmažíme do zlatavé barvy.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu