Hovězí jazyk smažený v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí jazyk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.7 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 296.7 mg
  • Draslík 669.8 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý hovězí jazyk uvaříme doměkka ve velkém hrnci s osolenou vodou. Vaření trvá přibližně tři hodiny.

  • 2

    V misce smícháme mouku, vajíčka a pivo, těstíčko osolíme, případně podle chuti i opepříme.

  • 3

    Měkký jazyk ochladíme ve studené vodě a od špičky sloupneme. Pak ho nakrájíme na plátky, které obalíme v připraveném těstíčku.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej, obalené plátky jazyka v něm osmažíme z obou stran do zlatova a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu