Hovězí jazyk smažený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí jazyk
  • 200 g Chléb konzumní
  • 16.67 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 100 g Strouhanka
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Omáčka cikánská
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 799 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 258.2 mg
  • Draslík 536.5 mg
  • Vláknina 1200 mg
  • Vitamín A 1200 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí jazyk uvaříme v osolené vodě do měkka. Vaření jazyku trvá přibližně hodinu. Následně ho oloupeme, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích, nakonec obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme máslo, řízečky v něm usmažíme do zlatova.

  • 2

    Podáváme s chlebem a pikantní omáčkou.

Komentáře k receptu