Telecí maso se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 750 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 470 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 206.8 mg
  • Draslík 610.9 mg
  • Vláknina 196 mg
  • Vitamín A 196 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 75.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrón omyjeme a ostrouháme z něj kůru, ve které obalíme proužky slaniny. Maso očistíme, omyjeme, osušíme, protkneme obalenou slaninou, osolíme a opečeme ze všech stran na rozehřátém másle.

  • 2

    Maso poté pečeme zpočátku bez podlévání, později jej budeme přelévat vypečenou šťávou.

  • 3

    Upečené maso vyjmeme ze šťávy.

  • 4

    Mouku rozkvedláme ve smetaně, vlijeme do šťávy z masa, přidáme zbytek strouhané citrónové kůry a za stálého míchání omáčku ještě povaříme.

Komentáře k receptu