Telecí maso na paprice se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 202.8 mg
  • Draslík 713.7 mg
  • Vláknina 1068.5 mg
  • Vitamín A 1068.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme a vykostíme, nakrájíme na kostky.

  • 2

    Očištěnou cibuli drobně pokrájíme, zpěníme na másle, přimícháme papriku a hned vložíme rozkrájené maso, které zpočátku dusíme bez podlévání, později podlijeme menším množstvím vývaru z kostí, které nám zbyly po vykostění.

  • 3

    Maso dusíme do vysmahnutí šťávy. Poté je zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme šálkem kyselé smetany a mírně povaříme.

Komentáře k receptu