Hovězí hamburger se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso přední
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 6 ks Žemle tmavá
  • 1 ks Červená řepa
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Rajčatová šťáva
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 972 mg
  • Vláknina 15124.7 mg
  • Vitamín A 15124.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velkou bulvu červené řepy očistíme, omyjeme a v jednom litru vody povaříme asi 45 minut. Když slupka začne praskat, vyjmeme ji z vody a vychladlou oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 8 mm. Přední hovězí maso zbavené tuku umeleme, oloupanou velkou cibuli nakrájíme na malé kostičky, najemno nastrouháme střední oloupanou mrkev a z opraného salátu oddělíme 6 listů. Dále z oloupané půlky velké okurky odkrojíme 6 plátků asi 8 mm silných, rajčata nakrájíme na plátky a nameleme pepř.

  • 2

    Ve větší míse důkladně promícháme mleté hovězí maso s cibulí, mrkví, šťávou z rajčat, worcesterskou a chilli omáčkou, pepřem, sušeným oreganem a tymiánem. Ze směsi vytvoříme 6 nízkých karbenátků, které v teflonové pánvi po obou stranách opečeme 5-6 minut.

  • 3

    Rozpečeme celozrnné žemle a podélně je rozkrojíme. Na spodní část položíme salátový list, potom karbenátek, plátek červené řepy, okurku a rajče.

  • 4

    Navrch přiklopíme horní část žemle a servírujeme.

Komentáře k receptu