Hovězí hamburger
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 772 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 19 g
- Sodík 8362 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 124 mg
- Draslík 1018.4 mg
- Vláknina 20068 mg
- Vitamín A 20068 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z mletého masa utvoříme na navlhčeném prkénku dvě placičky o průměru o něco větším než je průměr housky. Rozehřejeme pánev na středním ohni, potřeme olejem a opékáme masové placičky asi 2 minuty, otočíme a opékáme další 2 minuty. Vyndáme na ubrousek. 
- 
                                2Housky rozkrojíme na poloviny. Spodní části potřeme hořčicí, obložíme listy salátu a vložíme opečenou masovou placku. Posypeme cibulí nakrájenou na kostičky, kyselou okurkou nakrájenou na kolečka a hojně pokapeme kečupem. Přiklopíme horní polovinou housek. 
- 
                                3Podáváme teplé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        