Hovězí hamburger

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Žemle tuková
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 0.25 ks Salát ledový
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 772 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 8362 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 1018.4 mg
  • Vláknina 20068 mg
  • Vitamín A 20068 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mletého masa utvoříme na navlhčeném prkénku dvě placičky o průměru o něco větším než je průměr housky. Rozehřejeme pánev na středním ohni, potřeme olejem a opékáme masové placičky asi 2 minuty, otočíme a opékáme další 2 minuty. Vyndáme na ubrousek.

  • 2

    Housky rozkrojíme na poloviny. Spodní části potřeme hořčicí, obložíme listy salátu a vložíme opečenou masovou placku. Posypeme cibulí nakrájenou na kostičky, kyselou okurkou nakrájenou na kolečka a hojně pokapeme kečupem. Přiklopíme horní polovinou housek.

  • 3

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu