Orientální nudle s vepřovým masem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sýr sójový - Tofu
  • 200 g Vepřová plec
  • 250 g Nudle rýžové
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 50 g Mandle plátky
  • 100 g Fazolové výhonky
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 23.7 mg
  • Draslík 254.2 mg
  • Vláknina 5201.2 mg
  • Vitamín A 5201.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Najemno posekáme oloupaný česnek, a chilli papričku, oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a celerové stonky a červenou papriku, zbavenou stopek a semen na tenké proužky. Dále na nudličky nakrájíme vepřovou plec, sýr tofu na kostičky a nasekáme čerstvý koriandr. Mladé fazolové lusky spaříme a překrájíme na malé kousky.

  • 2

    Podle návodu uvaříme rýžové nudle, propláchneme je, necháme okapat a odložíme na teplé místo.

  • 3

    Ve velké pánvi na rozehřátém oleji restujeme 3-4 minuty cibuli s česnekem, chilli papričkou, mletým zázvorem, kmínem a koriandrem. Potom přidáme papriku, fazolové výhonky a celer, spolu restujeme ještě 2-3 minuty, směs vyjmeme a odložíme do tepla. Na pánvi pak 4-5 minut opékáme vepřové maso, pak vmícháme orestovanou zeleninu, tofu a nudle a necháme společně 2-3 minuty prohřát.

  • 4

    Hotové jídlo rozdělíme na talíře a servírujeme posypané sekaným koriandrem a mandlovými lupínky.

Komentáře k receptu