Marmeláda z podzimního ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 20 g Cukr vanilka
  • 1 kávová lžička Kyselina citrónová
  • 2 špetka Sorban draselný
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 kg Jablka
  • 1 kg Hrušky
  • 1 kg Švestky
  • 1 kg Broskve
  • 2.5 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 149 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 149 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 290 mg
  • Vláknina 8400 mg
  • Vitamín A 8400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jadřince a spolu s vypeckovanými švestkami, /které neloupeme/ a broskvemi nakrájíme na malé kousky. Nakrájené kousky ovoce dáme do nižšího, ale velkého hrnce a mixérem rozmixujeme.

  • 2

    Rozmixovanou směs přelijeme do jiného hrnce, který položíme na sporák a za stálého míchání přivedeme k varu. Pokud by byla směs hodně hustá, tak ji podlijeme vodou. Ve vaření pokračujeme za občasného míchání přibližně 20-25 minut, aby směs vařením zahoustla. V polovině vaření do hrnce přisypeme cukr a vanilkový cukr. Před dokončením vaření přidáme kyselinu citrónovou a špetku Sorbanu.

  • 3

    Uvařenou a hustou marmeládu stáhneme z ohně. Naplníme jí připravené sklenice /malé/, které zavíčkujeme. Všechny sklenice obrátíme víčky dolu a necháme vychladnout. Vychladlou marmeládu uskladníme na chladné a tmavé místo, kde ji také delší dobu můžeme uchovat.

Komentáře k receptu