Pečený úhoř

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Úhoř říční
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 10.1 mg
  • Vláknina 249.2 mg
  • Vitamín A 249.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokud máme úhoře většího, tak jej stáhneme, menšího nemusíme.

  • 2

    Rybu nakrájíme na menší díly, osolíme, posypeme šalvějí a dáme péct do rozehřátého másla do předehřáté trouby.

  • 3

    V průběhu pečení zasypeme úhoře strouhanou houskou.

  • 4

    Než rybu vyndáme z trouby, tak ještě zakapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu