Úhoř pečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 1.5 kg Úhoř říční
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1042 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 97747 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 231 mg
  • Draslík 182.6 mg
  • Vláknina 8350 mg
  • Vitamín A 8350 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokud máme úhoře mladého, nestahujeme jej. Staršího úhoře pověsíme za hlavu, kůži okolo hlavy nařízneme a směrem dolů stáheneme. Následně úhoře nakrájíme na dílky zhruba 6 cm dlouhé, osolíme, posypeme šalvějí a vložíme na rozehřáté máslo. Během pečení úhoře podlijeme vývarem, zakapeme citrónovou šťávou a často poléváme vypečenou šťávou. Na závěr úhoře posypeme strouhanou houskou, pokapeme máslem a zapečeme do červena.

  • 2

    Jako přílohu podáváme opečené brambory a saláty.

Komentáře k receptu