Jihočeské mandlové perníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do perníku
  • 250 g Mandle
  • 300 g Med včelí
  • 20 g Koření perníkové
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 60 g Hera
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 64.1 mg
  • Vláknina 3166.3 mg
  • Vitamín A 3166.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku spolu s kypřícím práškem do perníku prosejeme na vál. Přidáme pomleté mandle, med, perníkové koření, jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Nakonec přidáme při pokojové teplotě změklé, na kousky nakrájené máslo. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které ihned rozválíme na moukou posypaném vále na plát, silný 5 mm.

  • 2

    Formičkami s vánoční tematikou vykrajujeme různé tvary. Pokládáme je na Herou vymazaný plech. Pečeme v nahřáté troubě přibližně 10-15 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout na plechu. Potom perníčky naskládáme na kovový rošt, kde je necháme vychladnout úplně.

  • 3

    Perníčky uskladníme na chladné místo.

Komentáře k receptu