Salát z lososa s řeřichou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Řeřicha
  • 400 g Losos - filety
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Křen
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Šalotka
  • 8 ks Vejce křepelčí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 237.7 mg
  • Draslík 633.8 mg
  • Vláknina 2360.8 mg
  • Vitamín A 2360.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme 200 ml vody a umístíme do něj pařák. Vodu přivedeme k varu a na pařáku v páře 5 minut vaříme lososa.

  • 2

    Řeřichu, špenát a hlávkový salát omyjeme a necháme okapat. Řeřichu nasekáme nadrobno, špenát a hlávkový salát také. Rozdělíme na talíře a zlehka promícháme. Uvařené rybí filé nakrájíme na kousky o velikosti sousta a přidáme k zelenině. Křepelčí vejce uvaříme v osolené vodě, zchladíme ve studené vodě a oloupeme skořápku. Vejce rozpůlíme a přidáme do talířů k rybě a zelenině.

  • 3

    Připravíme si zálivku. V misce smícháme ocet a olej, přidáme strouhaný křen, prošleháme. Osolíme a opepříme. Zálivkou pokapeme salát. Oloupeme šalotku a nasekáme nadrobno. Jemně posekáme kopr. Šalotkou a koprem na závěr zasypeme salát.

Komentáře k receptu