Hroznový salát se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hroznové víno
  • 180 g Žampiony - sterilované
  • 250 g Kuřecí maso vařené
  • 40 g Majonéza
  • 60 g Jogurt bílý
  • 200 g Sýr Čedar
  • 30 g Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 563 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 54.5 mg
  • Draslík 364.3 mg
  • Vláknina 4455 mg
  • Vitamín A 4455 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuličky hroznového bílého a červeného vína otrháme, omyjeme, rozpůlíme, vyškrábneme semínka a víno naházíme do mísy. Nakládané žampiony scedíme, necháme okapat a nakrájíme na plátky. Vařené kuřecí maso nakrájíme na kostičky a spolu se žampiony přidáme do mísy. Majonézu smícháme s jogurtem, přidáme posekanou petrželku, strouhaný sýr a promícháme se surovinami v míse. Salát před podáváním necháme v lednici vychladit.

Komentáře k receptu