Hroznový salát se smetanovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 70 g Ořechy vlašské
  • 200 g Krém smetanový vanilkový
  • 200 g Hrozny bílé bez jader
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 70 ml Pomerančová šťáva
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Jablka
  • 2 špetka Cukr skořicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 333.3 mg
  • Vláknina 8778 mg
  • Vitamín A 8778 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hroznové víno opereme, překrojíme na půlky a dáme do misky. Omytá jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na malé kousky, přidáme do misky a ihned zakapeme citrónovou šťávou. Přimícháme nahrubo nasekané ořechy, zalijeme pomerančovou šťávou, přisypeme skořicový cukr a krupicový cukr. Vše dobře promícháme, odložíme do lednice, kde necháme odležet 30 minut.

  • 2

    Salát rozdělíme do salátových mističek. Každou porci ozdobíme smetanovým krémem a podáváme.

Komentáře k receptu