Sekaná pečeně ze zajíce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřová plec
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Žemle tuková
  • 2 ks Zaječí kýta
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1197 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 97548 mg
  • Bílkoviny 133 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 513.3 mg
  • Draslík 2275 mg
  • Vláknina 6165.8 mg
  • Vitamín A 6165.8 mg
  • Vitamín B6 2.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle namočíme a vymačkáme.

  • 2

    Zaječí kýty odblaníme, vykostíme, maso nakrájíme přes vlákno na menší kousky a umeleme s rozkrájeným bůčkem a vymačkanými žemlemi.

  • 3

    K umletému masu přidáme slaninu nakrájenou na drobné kostičky. Kousek slaniny nakrájíme na tenké plátky a dáme stranou na ozdobu.

  • 4

    Na části sádla podusíme dosklovita drobně rozkrájenou cibuli a také přidáme k masu. Směs okořeníme, vmícháme vejce ušlehaná do pěny, osolíme a řádně rozmícháme. Ze směsi vytvoříme dvě šišky stejně velké, vložíme do sádlem vymaštěného pekáče. Masové šišky potřeme bílkem a na povrch položíme šikmo plátky slaniny.

  • 5

    Sekanou pečeme z počátku bez podlévání, teprve po zapečení dle potřeby mírně podlijeme. Pečeme zhruba 1 až 1.5 hodiny.

  • 6

    Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme.

  • 7

    Jako přílohy podáváme brambory, knedlíky a brusinky.

Komentáře k receptu