Pikantní fazolová směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 850 g Fazole
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Protlak rajčatový
  • 5 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 6 ks Párek s fazolí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 130.1 mg
  • Vláknina 2943.3 mg
  • Vitamín A 2943.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nahrubo nakrájíme cibuli a dvě minuty ji za občasného míchání smažíme na rozpáleném oleji, poté přidáme na kolečka nakrájený párek s protlakem a dusíme další dvě minuty. Do hrnce přidáme opláchnuté fazole, litr vody a vaříme, dokud nezačne směs vřít.

  • 2

    Mezitím od jadérek očistíme feferonky, které pokrájíme na drobno a ihned dáme do hrnce. Vše dochutí pepřem, solí a majoránkou dle vlastní chuti. Vaříme ještě pět minut a podáváme.

Komentáře k receptu