Trhanovské borůvkové lívance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Borůvky
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Droždí
  • 10 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 2.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.02 dl Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 166.4 mg
  • Draslík 161.9 mg
  • Vláknina 7687.5 mg
  • Vitamín A 7687.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 776.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme vlažné mléko, vejce, droždí, cukr, sůl a těsto dobře promícháme. Borůvky promyjeme v sítu a necháme je okapat, dáme do mísy a promačkáme s moučkovým cukrem.

  • 2

    Lívanečník na 4 malé lívance před pečením vytřeme olejem a rozehřejeme na správnou teplotu. Lívancové těsto naléváme malou naběračkou a smažíme dozlatova z každé strany.

  • 3

    Usmažené lívance rozdělíme na talíře, na každý dáme lžicí kopeček zakysané smetany, na který položíme lžicí kopeček borůvek a podáváme.

Komentáře k receptu