Pečená jablka s šípkovým džemem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 80 g Poleva čokoládová
  • 8 ks Jablka
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Cukr skořicový
  • 4 polévková lžíce Mandle
  • 4 polévková lžíce Marmeláda šípková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 321 mg
  • Vláknina 13164 mg
  • Vitamín A 13164 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velká sladkokyselá jablka omyjeme, osušíme a oloupeme. Od stopek vykrojíme jadřince a vzniklé otvory naplníme šípkovou marmeládou.

  • 2

    Listové těsto na vále rozválíme na placku silnou asi 3 mm a nakrájíme ho na 8 čtverců. Do středu každého čtverce posadíme jablko, které jsme předtím obalili ve skořicovém cukru. Rohy těsta potřeme rozšlehaným bílkem a dobře je k sobě přitiskneme. Malou formičkou vykrojíme malá kolečka o průměru přibližně 5 cm. Z jedné strany je potřeme rozšlehaným bílkem a přitiskneme je navrch. Čtverce listového těsta se zabaleným jablkem potřeme bílkem, položíme je na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 180°C-190°C přibližně 20 minut dozlatova.

  • 3

    Upečená jablka polijeme rozehřátou čokoládovou polevou, posypeme oloupanými a nasekanými mandlemi a servírujeme.

Komentáře k receptu