Salát s pečenými jehněčími kotletami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Zázvor celý
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 70 g Salát kadeřavý
  • 70 g Salát Rosso
  • 70 g Salát Polníček
  • 125 ml Jogurt bílý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Šalotka
  • 12 ks Jehněčí kotlety
  • 10 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Garam masala
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 5 polévková lžíce Černucha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 1529.1 mg
  • Vláknina 9809.9 mg
  • Vitamín A 9809.9 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu. Do mixeru vlijeme jogurt s vodou a citrónovou šťávou, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli se zázvorem a mletým koriandrem, garam masalu, muškátový květ, celý pepř a lžičku soli, dále umletý římský kmín, cayenský pepř a kurkumu. Vše umixujeme na hladkou směs, kterou nalijeme na kotlety. Maso otočíme, aby bylo marinádou obaleno po obou stranách, mísu přikryjeme a maso necháme nejméně 48 hodin v chladnu marinovat.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200°C. V hlubokém širokém talíři smícháme sezamová semínka s černuchou a v nich postupně obalíme kotlety, vyjmuté z marinády a trochu okapané. Obalené kotlety poklademe na pekáč vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut. Mají-li raději kotlety více propečené, pečeme je 12-15 minut.

  • 3

    Mezitím připravíme salát. Listy mladého špenátu, salátu Rosso, polníčku a kadeřavého salátu omyjeme, osušíme a ve větší míse je promícháme se šalotkou, nakrájenou na plátky. Dále ušleháme ocet a arašídový olej se solí, mletým pepřem sezamovým olejem. Směs nalijeme na salát, dobře promícháme, aby listy byly dobře obaleny a hotový základ rozdělíme na talíře.

  • 4

    Na každý talíř se salátem položíme dvě pečené kotlety a servírujeme.

Komentáře k receptu