Penne s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 2723 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 70 mg
 - Draslík 72.8 mg
 - Vláknina 2275 mg
 - Vitamín A 2275 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Polovinu gorgonzoly nakrájíme na drobné kostičky, polovinu necháme vcelku. Do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme celou gorgonzolu a zahříváme, až se sýr úplně roztaví a omáčka zhoustne. Podle chuti opepříme a odstavíme. Penne upravíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou, posypeme kostičkami gorgonzoly a drcenými ořechy.