Pečená husa konzervovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1163 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 105 g
 - Sodík 424 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 250 mg
 - Draslík 978.2 mg
 - Vláknina 183.8 mg
 - Vitamín A 183.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mladou husu důkladně očistíme, omyjeme, prosolíme ze všech stran i zevnitř a vložíme do pekáče. Posypeme kmínem, podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě dočervena. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou a vyškvařené sádlo sléváme.
 - 
                                2
Ne zcela dopečenou husu naporcujeme, vykostíme, maso rozdělíme do sklenic i s menšími kostmi. Zalijeme přecezeným sádlem a ihned zavíčkujeme.
 - 
                                3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.