Jitrnicový prejt s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 1200 g Vepřová hlava
  • 100 g Vepřový bok
  • 100 g Vepřové plíce
  • 30 g Sůl
  • 150 g Játra vepřová
  • 1 g Majoránka
  • 2 g Nové koření mleté
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 15 g Citrony
  • 350 g Žemle tuková
  • 30 g Česnek
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1339 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 211.7 mg
  • Draslík 330 mg
  • Vláknina 744 mg
  • Vitamín A 744 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou hlavu, bůček a plíce očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě spolu s cibulí. Maso vykostíme a na drobno rozsekáme.

  • 2

    Játra opláchneme a umeleme na jemno. Přidáme ve vodě namočenou a rozmačkanou žemli, rozsekané maso, česnek utřený se solí, jemně nastrouhanou kůru z omytého citronu, drcenou majoránku, mleté koření a vývar z masa.

  • 3

    Prejt dobře promícháme, přisolíme, vložíme do pekáče vytřeného sádlem a upečeme.

Komentáře k receptu