Opékaný síh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 70 g Petržel - nať
  • 70 g Šalvěj čerstvá
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Síh
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 1126.2 mg
  • Vláknina 15860 mg
  • Vitamín A 15860 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby opláchneme a osušíme, posolíme a popepříme. Do břišní dutiny vložím kousek petrželové natě. Obalíme ryby v mouce.

  • 2

    Na pánev vložíme máslo a rozehřejeme ho, přidáme šalvěj. Na rozpálené máslo vložíme ryby. Ztlumíme plamen a ryby opékáme 8 minut z každé strany. Během opékání je poléváme rozpuštěným máslem. Vyjmeme z pánve a podáváme.

Komentáře k receptu