Opékaný síh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 38 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 1126.2 mg
- Vláknina 15860 mg
- Vitamín A 15860 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby opláchneme a osušíme, posolíme a popepříme. Do břišní dutiny vložím kousek petrželové natě. Obalíme ryby v mouce.
-
2
Na pánev vložíme máslo a rozehřejeme ho, přidáme šalvěj. Na rozpálené máslo vložíme ryby. Ztlumíme plamen a ryby opékáme 8 minut z každé strany. Během opékání je poléváme rozpuštěným máslem. Vyjmeme z pánve a podáváme.