Jehněčí frikandely s ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 976 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 179.8 mg
 - Vláknina 2486.2 mg
 - Vitamín A 2486.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1663.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli, petrželovou nať a mátu nasekáme najemno a vložíme do mísy. Přidáme mleté jehněčí maso, sůl a pepř, důkladně prohněteme. Hmotu rozdělíme na 4 díly, z každého vytvarujeme kouli. Do středu koule vyhloubíme důlek, do kterého vložíme kostku sýru. Otvor zakryjeme a kouli znovu pečlivě vytvarujeme. Grilujeme 15 minut ze všech stran za častého otáčení, až mají frikandely zlatavou barvu, potom přemístíme na okraj grilu a necháme 5 minut dopéct.