Bílé fazole s uzeným kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Olej rostlinný
  • 500 g Kuřecí maso uzené
  • 300 g Fazole bílé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 57 mg
  • Vláknina 1608.8 mg
  • Vitamín A 1608.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočíme bílé fazole ve studené vodě, druhý den je uvaříme ve vodě, ve které byly namočené, téměř doměkka.

  • 2

    Mezitím drobně pokrájíme maso z poloviny uzeného kuřete a nakrájíme cibuli.

  • 3

    Do předvařených fazolí přidáme maso, bobkový list, sůl, pepř a fazole dovaříme.

  • 4

    Na oleji zpěníme cibuli, přisypeme papriku s moukou a necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme trochou vývaru z fazolí, metličkou ušleháme a přilijeme k fazolím. Vše ještě chvíli podusíme.

  • 5

    Fazole rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu