Dušená zelenina na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 400 g Rajčata
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Lilek
  • 3 ks Paprika zelená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 558.3 mg
  • Vláknina 11149.7 mg
  • Vitamín A 11149.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.3 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli spolu s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na silná kolečka, česnek na plátky. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli spolu s česnekem osmahneme. Přimícháme na malé kousky nakrájený lilek, na silnější proužky nakrájenou papriku, oloupané a na malé kousky nakrájené brambory a nakrájenou cuketu. Zeleninovou směs ochutíme solí, pepřem, vmícháme podle chuti kečup. Dusíme 10 minut.

  • 2

    Pivo rozmícháme spolu s tekutým medem a kari kořením. Půlku vlijeme do zeleninové směsi, kterou pod poklici za občasného míchání a podlévání zbylým pivem dusíme 10-15 minut.

  • 3

    Rajčata opláchneme a oloupeme je. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostky a přimícháme k zeleninové směsi. Všechny surovinu za občasného míchání pod poklici dusíme dalších 10 minut.

  • 4

    Před dokončením dušení přisypeme majoránku, zamícháme, podusíme 1 minutu a stáhneme z ohně.

Komentáře k receptu