Penne s ligurskou omáčkou z mandlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Penne
  • 150 g Mandle plátkové
  • 40 g Zakysaná smetana
  • 200 g Pórek
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Bazalka
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 plátek Chléb toastový
  • 5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 891 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 875 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 170.2 mg
  • Vláknina 3985 mg
  • Vitamín A 3985 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nastrouháme parmezán a omyjeme bazalku. Očistíme, opláchneme a vytřepeme pórek, který podélně překrojíme a dáme stranou oschnout.

  • 2

    Mandlové plátky jednotlivě rozložíme na plech s pečícím papírem a v troubě pod grilem lehce opečeme dozlatova. Pokud nemáme gril, můžeme je opéct i na suché teflonové pánvi za stálého míchání. Větší část opečených mandlí (100g) nasypeme spolu s toastovým chlebem do hmoždíře, kde je rozmělníme se špetkou soli. Je možné použít i elektrický sekáček. Rozdrcenou mandlovou směs smícháme s olejem a zakysanou smetanou, dle chutí okořeníme pepřem.

  • 3

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a penne uvaříme na skus dle návodu. Během vaření těstovin nakrájíme pórek na tenké proužky a blanšírujeme v osolené vodě zhruba 5 minut. Po slití necháme pórek okapat a dáme zchladit.

  • 4

    Uvařené těstoviny na skus slijeme přes síto, po okapání smícháme s připravenou omáčkou a nakrájeným pórkem. Pokrm rozdělíme na předem nahřáté talíře, posypeme parmezánem a zbytkem mandlí. Na závěr ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu