Mořská směs na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Bazalka
  • 20 g Šalvěj čerstvá
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 400 g Okouník mořský
  • 20 g Oregano sušené
  • 100 ml Olej olivový
  • 125 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Rajčata
  • 12 ks Sardinka obecná
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 0.5 ks Feferony
  • 2 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1523 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 1348 mg
  • Bílkoviny 372 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 1596 mg
  • Draslík 524.8 mg
  • Vláknina 8697 mg
  • Vitamín A 8697 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykucháme sardinky, opláchneme je a osušíme.

  • 2

    Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, také očištěnou feferonku posekáme nadrobno. Česnek s feferonkou vmícháme do oleje, osolíme a opepříme. Vzniklou marinádou zalijeme sardinky a necháme v chladu 2 hodiny odležet. Přitom ryby několikrát otočíme.

  • 3

    Opláchneme a osušíme krevety. Oloupeme česnek a nasekáme najemno. Nadrobno posekáme také petržel a oregano, přidáme olej, sůl a citronovou šťávu. Marinádou přelijeme krevety a necháme 30 minut v chladu marinovat.

  • 4

    Mořského okouníka opláchneme a osušíme a rozkrojíme na 4 stejné kusy. Osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Oloupeme šalotky a nasekáme na kostičky, bazalku posekáme najemno. Také rajčata pokrájíme na kostičky. Promícháme. Větší kusy alobalu potřeme zlehka olejem a na každý položíme okouníka. Obložíme ho směsí rajčat a cibule a zabalíme do alobalu.

  • 5

    Připravíme si gril. Sardinky opékáme po každé straně 5 minut. Krevety opékáme 4 minuty na každé straně. Okouníka v alobalu 7 minut. Pak servírujeme.

Komentáře k receptu