Kuřecí stehna plněná mandlovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 500 g Kuře
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 874 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 198.8 mg
  • Draslík 546.4 mg
  • Vláknina 9599.4 mg
  • Vitamín A 9599.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 13.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme mandlovou nádivku: Mandle dáme do vhodné nádoby a spaříme vroucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na malé kousky. Žemle nakrájíme na malé kostičky, přidáme je do nádoby, kde máme mandle. Rozklepneme vejce, přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme drobně nasekanou petrželovou nať a směs dobře promícháme.

  • 2

    Kuřecí stehna důkladně očistíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Kůži na stehnech opatrně nadzvedneme a malou lžičkou plníme otvor mezí kůží a masem připravenou náplní. Povrch kůže rukou přimáčkneme, aby se náplň dostala rovnoměrně po masu na stehnech. Naplněná stehna potřeme 50 g másla, posypeme solí smíchanou s mletou paprikou.

  • 3

    V pekáčku rozpustíme 50 g másla a olej. Připravená stehna naskládáme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme doměkka a dozlatova.

Komentáře k receptu