Vanilková zmrzlina s banánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Banány
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 222.6 mg
  • Draslík 195.6 mg
  • Vláknina 2600 mg
  • Vitamín A 2600 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 194.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme mléko a vanilkový lusk, přivedeme k varu, ale nenecháme vařit, hned odstavíme. Necháme 20 minut stát. Vyndáme vanilkový lusk, semínka vyškrábneme do mléka. Do misky dáme žloutky, cukr a vyšleháme krém. Přilijeme 2 lžíce odstaveného mléka a šleháme dál. Po chvilce přidáme další 2 lžíce mléka. Poté za stálého šlehání pomalu přilijeme zbytek mléka. Vrátíme do hrnce a při mírné teplotě mícháme do zhoustnutí. Po zhoustnutí hrnec odstavíme a necháme vychladnout. Poté přimícháme rozmačkané banány. Nakonec dáme směs do plastové nádoby a na 2 hodiny do mrazáku. Poté zmrzlinu vyndáme a rozšleháme. Vrátíme zpět do mrazáku a proces opakujeme celkem třikrát.

Komentáře k receptu