Rýže s rajčaty a chorizem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 220 g Rýže loupaná
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 80 g Paprika červená
  • 220 g Klobása Chorizo
  • 120 g Hrášek mražený
  • 350 ml Vývar drůbeží
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 817 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 48.4 mg
  • Draslík 377.3 mg
  • Vláknina 7779.8 mg
  • Vitamín A 7779.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, chorizo nakrájíme na kolečka, šalvěj nasekáme najemno.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rýži, papriku a kurkumu a alespoň 3 minuty smažíme za stálého míchání. Do směsi vmícháme nakládaná krájená rajčata i s nálevem, drůbeží vývar, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme na mírném plameni. Po 5 minutách přidáme klobásu, zamícháme a opět dusíme pět minut. Poté vmícháme šalvěj s hráškem a dusíme, až je rýže měkká.

Komentáře k receptu