Rajčata zapečená s uzeninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salám jemný
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 10 g Petržel - nať
  • 8 ks Rajčata
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 359.7 mg
  • Draslík 535.7 mg
  • Vláknina 4121.3 mg
  • Vitamín A 4121.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Vyrovnáme je do máslem vymazané zapékací misky a přidáme nakrájený salám. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Zalijeme vejci rozkvedlanými s mlékem, moukou a nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Dáme zapéci do mírně vyhřáté trouby na 20 minut. Po zapečení ozdobíme pokrm nakrájenou petrželovou natí.

  • 4

    Podáváme s bramborami.

Komentáře k receptu