Italské tiramisu s čerstvými jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr vanilka
  • 250 g Mascarpone
  • 100 g Cukr krystal
  • 1 kávová lžička Máta
  • 1 kávová lžička Kakao
  • 8 ks Piškoty cukrářské
  • 1 hrst Jahody zahradní
  • 0.5 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 dl Likér mandlový - Amaretto
  • 1 dl Káva Espresso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3855 kcal
  • Sacharidy 574 g
  • Tuky 157 g
  • Sodík 3220 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 570 g
  • Cholesterol 541.2 mg
  • Draslík 627.4 mg
  • Vláknina 16740.1 mg
  • Vitamín A 16740.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šlehačku s mascarpone společně ušleháme dohusta. Poté zlehka vmícháme oba druhy cukru a amaretto.

  • 2

    Na talíře nebo do pohárů rozložíme piškoty namočené v kávě a lžící na ně navrstvíme připravenou šlehačku. Posypeme kakaem, doplníme čerstvými jahodami, dozdobíme snítkou máty a ihned podáváme.

Komentáře k receptu