Těstoviny fusilli s citronovým pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Olivy černé
  • 30 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 240 g Těstoviny Fusilli
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 251.2 mg
  • Vláknina 5466.8 mg
  • Vitamín A 5466.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Vařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V rozehřáté pánvi bez oleje prudce osmahneme piniové oříšky.

  • 3

    Sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Olivy rozpůlíme a vypeckujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Parmezán nastrouháme najemno. Bazalku oláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.

  • 4

    V misce smícháme olej, citronovu šťávu, česnek, větší část parmezánu a nakrájenou bazalku. Pesto dochutíme pepřem a solí a v míse promícháme s těstovinami. Potom do mísy ještě přimícháme rajčata a olivy.

  • 5

    Těstoviny s citronovým pestem rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženými oříšky, zbylým nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu