Toskánský salát - panzanella

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Sýr Feta
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule červená
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 3 špetka Pepř citronový
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1.5 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Hrášek mražený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 831 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 297 mg
  • Vláknina 4808.4 mg
  • Vitamín A 4808.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Starší chleba nakrájíme na větší kostičky, dáme je do předehřáté trouby dozlatova opéct (občas je promícháme).

  • 2

    Meduňkové a bazalkové lístky omyjeme, vodu z nich setřepeme a odložíme je do mísy. Omytá červená a žlutá cherry rajčata nakrájíme na poloviny a dáme do mísy k bylinkám. Přidáme k nim oloupanou červenou cibuli pokrájenou na tenká kolečka.

  • 3

    Mražený zelený hrášek povaříme 1 minutu v rendlíku asi ve 4 dl vody. Scedíme jej, zchladíme a přidáme k rajčatům. Nakonec přidáme pokrájený feta sýr. Vše pokapeme extra olivovým olejem, ochutíme mořskou solí, pepřem, vinným octem, cukrem a promícháme.

  • 4

    Přidáme opečené kostky křupavého chleba, znovu promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu