Osvěžující salát se sušenou šunkou a kapari
Suroviny
- 70 g Salát ledový
- 70 g Rukola
- 70 g Salát Polníček
- 100 g Prosciutto sušené
- 70 g Salát římský
- 70 g Salát listový Dubáček
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 6 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 10 ks Kapary
- 2 ks Rajčata žlutá
- 3 špetka Pepř bílý
- 4 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 4 polévková lžíce Hrášek mražený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1090 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 72 g
- Sodík 1430 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 7143.5 mg
- Vláknina 60687.4 mg
- Vitamín A 60687.4 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 464.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Minimálně 4 druhy salátů (ledový salát, polníček, rukola, dubáček, římský salát..) důkladně omyjeme, z listů setřepeme vodu, prsty salát potrháme a dáme do větší mísy. Omytá červená i žlutá rajčata pokrájíme na osminky, přidáme je k salátu. Nakládaná sušená rajčata nakrájíme na proužky. Jarní cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Čerstvý kopr drobně posekáme. Tenké plátky sušené šunky s polu s koprem a sušenými rajčaty přidáme do mísy k salátu.
-
2
V rendlíku přivedeme k varu asi 4 dl vody, ve které povaříme (asi 1 minutu) zelený mražený hrášek. Scedíme a zchladíme pod studenou vodou, necháme okapat a dáme k salátu.
-
3
Do malé misky dáme kapari, které rozmělníme vidličkou, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou, přilijeme olivový olej, promícháme a směs přidáme k salátu.
-
4
Salát se všemi ingrediencemi důkladně promícháme, podle chuti případně dosolíme a opepříme. Salát rozdělíme do misek a servírujeme vychlazený.