Pečené kuře v soli s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Kerblík
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Bazalka
  • 10 g Estragon
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 1000 g Kuře
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 196714 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 762.2 mg
  • Vláknina 2109.5 mg
  • Vitamín A 2109.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře opláchneme, osušíme, opepříme. Nadrobno nasekáme všechny bylinky (kerblík, petržel, bazalku, estragon, oregano a tymián). Oloupeme česnek, rozsekáme na drobno.

  • 2

    Na kuřeti uvolníme od masa apod kůži všude, kde to půjde, vložíme bylinkovou směs s česnekem. Troubu zahřejeme na 180 °C.

  • 3

    Do misky vsypeme sůl, mícháme ji s bílky, dokud nevznikne jednolitá hmota. Těsto by ale nemělo být příliš měkké. Třetinu vzniklé hmoty rozetřeme ve vrstvě o síle přibližně 1 centimetru na dno hlubšího pekáče, posadíme na ni kuře, zbytkem hmoty potřeme kuře tak, aby bylo úplně pokryté směsí. Pekáč vložíme do trouby, pečeme 120 minut.

  • 4

    Kuře servírujeme zapečené v solném plášti, obal rozlomíme až na stole.

Komentáře k receptu